The Sacred Thread of Yoga

Alan Goode

Alan

Biography

Alan Goode has been practicing yoga for over 30 years and teaching for more than 25 years. He holds a Senior Intermediate certificate (level III) issued by BKS Iyengar and travels to India regularly to study. Alan runs a school in Canberra – Yoga Mandir where students study the practice and philosophy of Yoga. Alan has extensive experience in teaching remedial classes for those with injuries and medical conditions, beginners’ courses, general and experienced level classes. He trains teachers, conducts workshops, and runs professional support and development for teachers. Alan is passionately involved with the practice of yoga and its application to daily life. Through his writing and newsletter articles he unravels the themes of the yoga sutras and demonstrates their link to our daily practice.

Website

www.alangoodeyoga.info

Iyengar Intensive Classes (Mon 11 to Fri 15)

Type     Duration Title Day Time
Chit  Siva  Mild  1.0 hour(s)  The Integration Of Experience: A Discussion Of Principles Monday  09:00 am  to  10:00 am
Sat  Vishnu  Middling  2.5 hour(s)  The Twin Pillars Of Yoga: Focus On Standing Poses Tuesday  08:00 am  to  10:30 am
Sat  Vishnu  Middling  1.0 hour(s)  Evolution And Involution: Pranayama Tuesday  08:00 pm  to  09:00 pm
Sat  Vishnu  Intense  2.5 hour(s)  Samyama: Focus On Inversions And Balancings Wednesday  08:00 am  to  10:30 am
Sat  Vishnu  Middling  2.5 hour(s)  The Kosas: Focus On Forward Bends Wednesday  02:30 pm  to  05:00 pm
Sat  Vishnu  Intense  2.5 hour(s)  Using Focal Points: Focus On Backbends Thursday  08:30 am  to  11:00 am
Sat  Vishnu  Middling  2.5 hour(s)  Kriya Yoga: Focus On Twists Thursday  06:00 pm  to  08:30 pm

Open Weekend Classes (Fri Oct 15 to Sun Oct 17)

Type     Duration Title
A: Asana   Open  Iyengar  2.0 hour(s)  The Philosophy Of Practice (1) [jnanendriyas] Friday  07:30 am  to  09:30 am
A: Asana   Open  Iyengar  2.0 hour(s)  The Philosophy Of Practice (2) [koshas] Friday  02:00 pm  to  04:00 pm

Home

Presenters

Classes

Schedule

General Information

Sacred Thread

Contributors