The Sacred Thread of Yoga

H S Arun

H S

Biography

For the past three and a half decades, Sri H.S.Arun has practised and taught the art and science of Yoga. When he  was  teaching at a Yoga centre in Bangalore in the year 1978  he met Guruji Yogacharya Dr. B.K.S.Iyengar. Since then there was no looking back . Arunji became Guruji's disciple and has been one of the very few Indian to attend several intensive classes which were held at the Iyengar Institute in Pune. He also honed his practice with both Prashantji and Geetaji Iyengar. Over the years, Arunji has developed his own way of sharing what he has learnt from his gurus and through his own extensive practice. In the past 25 years, thousands of students have come to learn from him at Prashant Yogashraya, his yoga centre in Bangalore, where he teaches along with his wife, Srimathaji. Prashant Yogashraya is an institution that keeps its doors open to all, and all the year round. Since 2000, Arunji has been travelling extensively to many parts of the world. He has a large student following in South America - in Chile, Bolivia,  Argentina, Peru, Brazil, and Venezuela. He has also been invited repeatedly to teach in the United States of America, and spends several months each year sharing his knowledge from coast to coast. He has also travelled to places like Israel and Hong Kong. Arunji's students find his teaching simple, direct and effective. His quick wit and humour lend a special positive energy to his classes. The endless variety in his sequences, based on the solid foundation of the Iyengar tradition allows students to explore deeply the many facets of yoga. Arunji has been recognised with many awards, most notably the highest honour given by his home state Karnataka - the Rajyotsava Award.  

Website

www.yogashraya.org

Iyengar Intensive Classes (Mon 11 to Fri 15)

Type     Duration Title Day Time
Sat  Brahma  Middling  2.0 hour(s)  All Asanas Lead To Tadasana   06:00 pm  to  06:00 pm
Sat  Brahma  Intense  2.0 hour(s)  Finding A New Balance Monday  02:00 pm  to  04:00 pm
Chit  Siva  Intense  2.0 hour(s)  "heyam Duhkham Anagatam" Monday  07:30 pm  to  09:30 pm
Ananda  Vishnu  Middling  1.5 hour(s)  Pranayama In Asana Tuesday  08:30 am  to  10:00 am
Sat  Vishnu  Intense  2.0 hour(s)  Stretching The Limit Tuesday  12:30 pm  to  02:30 pm
Sat  Brahma  Middling  3.0 hour(s)  Untwisting The Twist Wednesday  05:00 pm  to  08:00 pm
Sat  Brahma  Mild  1.5 hour(s)  Yoga On The Beltway Wednesday  07:30 pm  to  09:00 pm
Ananda  Brahma  Mild  1.5 hour(s)  In The Beginning Was The "word" Thursday  02:00 pm  to  03:30 pm
Sat  Vishnu  Intense  2.0 hour(s)  Padmasana To Kandasana -- From Flower Back To The Root Thursday  06:30 pm  to  08:30 pm
Sat  Siva  Middling  2.0 hour(s)  Be Seated Friday  08:00 am  to  10:00 am

Open Weekend Classes (Fri Oct 15 to Sun Oct 17)

Type     Duration Title
A: Asana   Open  Iyengar  1.0 hour(s)  Untwisting The Twist: Secrets Of Successful Unravelling Friday  01:30 pm  to  02:30 pm
A: Asana   Beginner  Iyengar  1.0 hour(s)  Surrendering To The Sublime Friday  04:30 pm  to  05:30 pm
A: Asana   General  Iyengar  2.0 hour(s)  Integral Asana: The Requisite Of Life Saturday  07:30 am  to  09:30 am
B: Breath   Open  Iyengar  2.0 hour(s)  Flowering On A Chair Saturday  02:00 pm  to  04:00 pm

Home

Presenters

Classes

Schedule

General Information

Sacred Thread

Contributors