The Sacred Thread of Yoga

Cathy Rogers Evans

Cathy

Biography

Cathy Rogers Evans has been a dedicated student and teacher of Iyengar yoga for 33 years in the U.K., U.S.A. and other parts of the world.  She has studied with Sri B.K.S. Iyengar, Geeta and Prashant, and works tirelessly to maintain the purity of their knowledge in her classes.  A Senior Intermediate Level 3 instructor since 2000, an Iyengar Yoga assessor since 1996 and a teacher trainer in the U.K. and U.S.A. since 1998, Cathy has inspired hundreds of students by making ancient teachings applicable for the modern age.  Cathy is known for her dedication to the Iyengar method and for the joy, encouragement and precision of her teaching style.  Students gain confidence and achieve maximum benefit under her guidance and find they can surpass their goals.

Website

www.cathyrogersevans.com

Iyengar Intensive Classes (Mon 11 to Fri 15)

Type     Duration Title Day Time
Sat  Vishnu  Middling  2.0 hour(s)  Inverted Postures And Their Variations   06:00 pm  to  06:00 pm
Sat  Vishnu  Middling  2.0 hour(s)  A Time To Practise Arm Balances Monday  09:30 am  to  11:30 am
Ananda  Siva  Intense  2.0 hour(s)  A Class For Teachers Improving Observation And Correction Skills Monday  05:00 pm  to  07:00 pm
Ananda  Vishnu  Middling  3.0 hour(s)  An Exploration In The Use Of Props As Described By Bks Iyengar Tuesday  07:30 am  to  10:30 am
Ananda  Siva  Intense  3.0 hour(s)  A Class For Teachers The Art Of Teaching Yoga, As Given By Bks Iyengar Tuesday  04:30 pm  to  07:30 pm
Ananda  Siva  Intense  3.0 hour(s)  A Class For Teachers And Trainee Teachers..- Peer Teaching And Feedback Wednesday  02:00 pm  to  05:00 pm
Sat  Brahma  Mild  2.0 hour(s)  Just Let Me Relax Thursday  01:00 pm  to  03:00 pm
Ananda  Brahma  Mild  1.5 hour(s)  'yoga Is The Union Of The Head And The Heart, The Union Of The Intellect And The Intelligence' Bks Iyengar Thursday  07:30 pm  to  09:00 pm
Sat  Vishnu  Intense  2.0 hour(s)  The More Challenging Postures Friday  08:00 am  to  10:00 am

Home

Presenters

Classes

Schedule

General Information

Sacred Thread

Contributors