The Sacred Thread of Yoga

John Leebold

John

Biography

JOHN LEEBOLD Bio     John holds an Advanced Certificate from Shri B.K.S Iyengar and has been a student of Iyengar’s method since 1973 after finding his seminal book Light on Yoga and going to Ramanani Iyengar Memorial Yoga Institute in Pune India for the first time in 1977. Followed by attending Iyengars first visit to Australia in 1983 in Sydney   John is a senior foundation teacher and member of Iyengar Association in Australia established in 1985 and has participated in and chaired many assessments in Australia and New Zealand   John Leebold is also the founding teacher of the Western Australian School of Yoga in Perth and Fremantle, which was first established in 1985. John began teaching Iyengar Yoga in 1981 at the Australian School of Yoga in Bondi Junction Sydney. John has run Iyengar Teacher Training since 1992 and has trained the vast majority of the certified Iyengar teachers in Western Australia. John now conducts teacher training in China

Website

johnleebold.typepad.com

Iyengar Intensive Classes (Mon 11 to Fri 15)

Type     Duration Title Day Time
Sat  Brahma  Intense  2.0 hour(s)  Standing Poses And The Relationship Between Arm Balancings And Backbends Monday  08:00 am  to  10:00 am
Sat  Vishnu  Middling  1.5 hour(s)  Inversions And Variations In Relation To Supta Padangusthasana Monday  03:00 pm  to  04:30 pm
Sat  Brahma  Middling  1.5 hour(s)  Pranayama And Savasana Tuesday  07:30 am  to  09:00 am
Sat  Brahma  Middling  2.0 hour(s)  Standing Poses And The Relationship To Inversions And Basic Backbends Tuesday  07:00 pm  to  09:00 pm
Sat  Brahma  Middling  2.0 hour(s)  Standing Poses And The Relationship To Twists And Backbends Wednesday  11:00 am  to  01:00 pm
Chit  Brahma  Middling  1.5 hour(s)  Inversions And Pranayama Wednesday  07:30 pm  to  09:00 pm

Open Weekend Classes (Fri Oct 15 to Sun Oct 17)

Type     Duration Title
B: Breath   Open    1.0 hour(s)  Pranayama And Modern Times Friday  09:30 am  to  10:30 am
A: Asana   Open    2.0 hour(s)  Linking And Interpreting The Koshas (1) Friday  11:00 am  to  01:00 pm
A: Asana   Open    2.0 hour(s)  Linking And Interpreting The Koshas (2) Friday  05:00 pm  to  07:00 pm

Home

Presenters

Classes

Schedule

General Information

Sacred Thread

Contributors