The Sacred Thread of Yoga

Laurence O'Toole

Laurence

Biography

 Laurence O'Toole first turned to yoga in 1975 after searching through many religions and philosophies. In 1977 he attended his first Iyengar yoga class with Liz Keeble and was impressed by the precision and understanding of the poses. Encouraged by his teacher he started to teach in 1979. In 1981 he first encountered B:K:S: Iyengar's direct teaching on one of his visits to the UK and in 1983 went to the Institute in Pune for the first time. Since then he has taught in a number of different countries and five years ago established a yoga school in Germany. As well as being a Senior Intermediate teacher he is also an artist and musician.

Iyengar Intensive Classes (Mon 11 to Fri 15)

Type     Duration Title Day Time
Sat  Vishnu  Middling  2.0 hour(s)  Back To Front Monday  02:30 pm  to  04:30 pm
Ananda  Siva  Mild  1.0 hour(s)  Bhajans: Devotional Songs (accompanied With Guitar) Monday  07:30 pm  to  08:30 pm
Ananda  Siva  Mild  1.0 hour(s)  Meditation: The Mystic And The Mystery. Tuesday  04:30 pm  to  05:30 pm
Sat  Brahma  Mild  1.5 hour(s)  Actively Passive: The Art Of Recuperation Tuesday  07:00 pm  to  08:30 pm
Chit  Siva  Middling  1.5 hour(s)  A Body Of Energy: A Divine Vibration (part1) Wednesday  09:00 am  to  10:30 am
Chit  Siva  Middling  1.5 hour(s)  A Body Of Energy: A Divine Vibration (part 2) Thursday  09:00 am  to  10:30 am
Chit  Siva  Middling  1.5 hour(s)  Meeting Life's Challenges Through Practice. Thursday  02:00 pm  to  03:30 pm
Chit  Siva  Middling  1.5 hour(s)  A Body Of Energy: A Divine Vibration (part 3) Friday  08:00 am  to  09:30 am

Home

Presenters

Classes

Schedule

General Information

Sacred Thread

Contributors